П’ятниця , 29.03.2024

5 книг тернопільських письменників, які варто прочитати цієї осені

Відомі тернопільські літератори порадували нещодавно своїми книжковими новинками. Отож, пропонуємо Вашій увазі 5 книг, які варто прочитати цієї осені.


vilch1. Олександр ВІЛЬЧИНСЬКИЙ, “Шерлок Холмс на Форумі видавців”.
Відомий тернопільський майстер детективів Олександр Вільчинський спеціально до Львівського форуму видавців підготував свою книжкову новинку.

Збірка оповідань “Шерлок Холмс на форумі видавців” припаде до душі любителям гострих кримінальних історії.

Окрім того, ця книга буде цікава і мешканцям Львова, і мешканцям Тернополя, адже у цих двох містах відбуваються події, описані у творах. А Олександр Вільчинський добре вміє передавати колорит міста, що видно у його попередніх творах.

2. Ірина МАЦКО, “Перехідний вік моєї мами”

Повість “Перехідний вік моєї мами” розрахована на дівчаток підліткового віку, але книга також буде цікава та корисна мамам. Ця повість допоможе жінкам краще зрозуміти перехідний вік своєї доньки.

“Перехідний вік моєї мами” – це дебют Ірини МАЦКО у підлітковій літературі. До цього вона писали книга для малечі та дорослих. Однак повість отримала доволі схвальні відгуки на нещодавньому Форумі видавців у Львові. Окрім того, книга непогано продається, що власне свідчить про її успіх.

3. Леся РОМАНЧУК, “Благословен, хто йде”
Історія Тернополя слабо представлена у художній літературі і відома тернопільська письменниця Леся Романчук вирішила заповнити цю нішу.

Книга “Благословен, хто йде” присвячена святій Теклі, яка є покровителькою Тернополя. Над книгою письменниця працювала впродовж восьми років. Презентація книги відбулася нещодавно у Тернополі.

volkov4. Олексій ВОЛКОВ, “Гра у три руки”

Доктор детективних наук Олексій Волков презентує читачам чергову гостросюжетну історію, фінал якої важко передбачити до останніх сторінок. Головну партію у романі “Гра у три руки” виконує жінка, яка вирішила пограти у чоловічі ігри та намагається розплутати клубок кримінальних інтриг.

Жіночі руки звісно слабші від чоловічих, але комбінації в їх виконанні більш елегантні, а почуття пощади у них часом взагалі відсутнє. Отож, книга має зацікавити усіх любителів детективного жанру.

5. Богдан МЕЛЬНИЧУК, “Хлібина для бандерівця” 

У книгу метра тернопільської літератури, лауреата багатьох міжнародних та всеукраїнських конкурсів Богдана Мельничука увійшли вибрані прозові та поетичні твори.

“Хлібина для бандерівця” розрахована на масового читача. Отож, не оминіть увагою і цієї збірки.

Джерело: “Кросворди по-українськи”