Вівторок , 16.04.2024

Боєприпаси та наркотики виявили у демобілізованого солдата із Тернопільщини

Півтори сотні набоїв та наркотичні засоби виявили у жителя Тернопільщини, який після демобілізації повертався додому.

zlo4yn1Молодий чоловік у військовому мундирі привернув увагу правоохоронців, що несли службу на залізничному вокзалі у Тернополі, повідомляють у секторі комунікацій обласного управління Національної поліції.

Солдата попросили пройти для огляду багажу. Серед особистих речей військовослужбовця було знайдено предмети, схожі на набої, та речовину, що візуально нагадувала наркотичний засіб.

-Слідчо-оперативна група виїхала на місце події, – розповів перший заступник начальника Тернопільського відділу поліції Богдан Гульман. – Військовий мав при собі документи, тому оперативно з’ясувалося, що це житель одного з сіл Тернопільського району, який повертався додому з військової частини, яка дислокується на Львівщині, звідки напередодні був демобілізований.

Серед особистих речей військового було майже півтори сотні предметів, схожих на набоїв різного калібру, а також речовина, схожа на наркотичну.

Зі слів Богдана Гульмана, чоловіка не затримували, після документування його відпустили, а заборонені предмети вилучили і направили на експертизу.

Кримінальне провадження розпочато за частиною першою статті 309 – незаконне перевезення наркотичних засобів та частиною першою статті 263 – незаконне поводження з бойовими припасами Кримінального кодексу України.