П’ятниця , 29.03.2024

“Луцькавтодор” за свою халтуру на Тернопільщині вимагає понад 30 мільйонів гривень

Компанія “Луцькавтодор-Сервіс” подала судовий позов на Службу автомобільних доріг у Тернопільській області. Лучани чотири виконували ремонт об’їзної у Кременці, однак їм досі не заплатили. Замовник заявив, що робота виконана неякісно, тому оплачувати за неї буде. 

remont4Ще у 2012 році Службою автомобільних доріг Тернопільської області на виконання робіт підписано договір з підрядною організацією «Луцькавтодор-Сервіс» щодо ремонту дороги М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече на ділянці обходу міста Кременець. Там мали б відремонтувати майже 13 кілометрів дороги.

Роботи розпочались, однак не були завершені. Служба автомобільних доріг, відповідно,   роботи не прийняла, тобто акти прийому-передачі об′єкту реконструкції підписані не були.

Відтак, і не оплачені. Фірма-підрядник подала позов до суду з вимогою оплатити майже 23 млн. грн. за «виконані» роботи та ще 12 млн.грн. за невчасну оплату.

Судові розгляди тривають вже більше року. За цей час проведено незалежну експертизу «відремонтованої» ділянки автоляху. У висновку експертів чітко вказано: більшість робіт, які за договором повинні були виконуватись, не були здійснені або не відповідають встановленим вимогам. Окрім того на такого роду ремонтні роботи надається гарантійний термін в межах 6-8 років.

На сьогодні на ділянці, де проводились роботи, вже є значні пошкодження та руйнування покриття, що вказує на неякісну роботу без дотримання технології та незавершені процеси ремонту, повідомляє прес-служба Служби автомобільних доріг у Тернопільській області.

Черговий судовий розгляд справи відбудеться в цю середу. 09.11.2016 року в Господарському суді Тернопільської області , що розташований в Будинку правосуддя за адресою: м.Тернопіль,  вул.Князя Острозького, 14- А. Суддя Бурда Надія Миколаївна.