Четвер , 28.03.2024

На дорогах Тернопільщини ожеледиця – два автомобілі занесло у кювет

28 листопада на території області внаслідок ожеледиці виникло затруднення в русі автомобільного транспорту.

buksyrДля буксирування автомобілів та відновлення руху було задіяно 2 одиниці спеціальної техніки та 6 чоловік особового складу, повідомляють у Тернопільському обласному управлінні ДСНС.

28 листопада о 20:50 надійшло повідомлення про те, що в м. Чортків по вул. Об’їзній водій вантажного автомобіля «КАМАЗ» не впоравшись із керуванням з’їхав у кювет.

На місце події було направлено черговий караул  ДПРЧ-6, силами та засобами якого здійснено відбуксирування автомобіля з кювету на проїжджу частину дороги.

Того ж вечора о 23:20 в м. Зборів по вул. Загребелля ДПРЧ-17 проведено буксирування з кювету на проїжджу частину мікроавтобусу «Mercedes Sprinter».

ДСНС закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебуванні на вулиці.
Водіям варто пам’ятати, що під час ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, тому необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці.