П’ятниця , 19.04.2024

На Тернопільщині снігова заметіль знищила десятки гектарів лісу

Снігова стихія на Тернопільщині наробила біди і лісах. Так, тільки у Чортківському лісництві внаслідок бурелому знищено 17 гектарів соснових насаджень.

sosna-lisСоснові насадження, що в кварталі 29 Білецького лісництва ДП “Чортківське лісове господарство”, зазнали шкоди від снігової стихії, яка протягом двох діб негодувала на Тернопільщині.

Наразі працівники лісового господарства здійснюють попередній огляд пошкоджених насаджень, повідомляють у Тернопільському обласному управлінні лісового та мисливського гсоподарства.

За попередніми даними, лиха зазнали сосни віком 45-50 років. Як поінформував головний лісничий ДП “Чортківське лісове господарство” Роман Попіль, орієнтовна площа снігового бурелому в соснових насадженнях охоплює 17 гектарів.

Додатково обстежуються і інші насадження підприємства, тому й оцінка розміру пошкодження стихією може бути і більшою. На даний час доступ до більшості насаджень відсутній, або сильно ускладнений.

Причиною пошкодження сосни стало раптове випадання мокрого снігу та нагромадження його на кронах дерев, від чого, власне, не витримували стовбури, ламаючись від значної ваги.

Разом із тим, додатково “посприяли” стихії й погодні умови, адже протягом місяця випала значна кількість опадів у вигляді дощу, а також несприятливе щодо стійкості лісових насаджень такій негоді місце зростання