Четвер , 25.04.2024

У поліції Тернопільщини розповіли про основний крок до подолання внутрішньої корупції

Основний крок до подолання внутрішньої корупції зроблено. Правоохоронцям Головного управління Нацполіції краю підвищили зарплати, – про це на зустрічі з журналістами повідомив головний поліцейський Тернопілля Олександр Богомол.

9Затверджений уже і постійний штат працівників поліції Тернопільської області. Відповідно до наказу Нацполіції, відтепер спокій мешканців області мають забезпечувати 2207 людей. З них – 2028 посад атестованих та 179 вільнонайманих працівників.

Проте поліцейських не вистачає. На сьогодні в ГУНП Тернопільщини некомплект 20,7%, а це 458 вакансій. Але робота не зупиняється, каже Олександр Богомол, і виконується тими силами, що наразі є.

– Тимчасовий штат ми рік випробовували, визначали, де в нас пріоритетні посади, а де ні. Київ до нас прислухався і те що ми просили, те нам й затвердили. Я сподіваюся, що бажаючі працювати у поліції будуть, адже зарплати у нас також підвищилися.

Оптимізовано у ході реорганізації правоохоронного відомства і ізолятори тимчасового тримання. Їх залишилося по області 4 – у Бережанах, Теребовлі, Чорткові та Кременці. Введено в дію групи швидкого реагування. Вони працюють у кожному відділі, є по відділеннях та підрозділах. У Тернополі функції ГШР виконує патрульна поліція. Створено також “Корд” та спецпідрозділ, який буде виконувати спецзавдання по затримуванню злочинців, охороні учасників судочинства та забезпечення громадського порядку під час масових заходів.

– З 1 грудня до постійного штату передадуть підрозділ по боротьбі з незаконним обігом наркотиків. Його свого часу відокремили від нас і це негативно позначилося на їхній роботі, – розповів керівник обласного ГУНП.