П’ятниця , 29.03.2024

У Тернопільській облраді регіоналівську щуку вирішили кинути в антикорупційну воду

Народний вислів про щуку, яку в якості покарання кинули в воду, взяли на озброєння у Тернопільській облраді. Там колишнього регіонала Івана Бабійчука призначили головним по боротьбі з корупцією.

babijchuk1Вірний соратник голови ТОДА Степана Барни та керуючий справами апарату облради – Іван Бабійчук нещодавно очолив ще один напрямок роботи ради.

Днями його призначено уповноваженою особою з питань запобігання та виявлення корупції у виконавчому апараті.

Відповідне розпорядження підписав голова облради Віктор Овчарук. До обов’язків Бабійчука тепер належить виявлення конфлікту інтересів та їх усунення, контроль за дотриманням вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів, а також виявлення сприятливих для вчинення корупційних правопорушень ризиків в діяльності посадових осіб місцевого самоврядування, повідомляє “Репортер”.

Саме Бабійчук у рамках його нових повноважень тепер формуватиме чорний список посадовців ради, а також осіб підприємств, установ, організацій, притягнутих до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень. І розглядатиме повідомлення щодо причетності працівників виконавчого апарату Тернопільської обласної ради до вчинення корупційних правопорушень.

Крім того, в облраді затвердили перелік заходів щодо запобігання корупційним правопорушенням у виконавчому апараті Тернопільської обласної ради на 2016 – 2017 роки.

Керівники підприємств, установ та організацій, що є об’єктами спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Тернопільської області, зобов’язані до 29 листопада 2016 року утворити (визначити) та забезпечити функціонування підрозділів (осіб) з питань запобігання та виявлення корупції в установах ввірених їм.