Четвер , 25.04.2024

На декілька метрів виросла зелена “Цибулька” біля залізничного вокзалу. Люди шоковані

«Будою» місцеві мешканці називають металеву тимчасову споруду, схожу на транспортний контейнер, яку цієї ночі приблокували до фаст фуду «Цибулька», що на Хмельницького. Встановили новий об’єкт на зеленій зоні, а перед цим там зрізали дерево.

00Проти такого оновлення виступили громадські активісти та місцеві мешканці.

– Працівники «Цибульки» кажуть, що мають дозволи, але всіх документів людям не показують, – каже місцевий мешканець Ігор, що звернувся до редакції “20 хвилин”. – Там збоку земля Львівської залізниці, міста. Незрозуміло, на яких правах вони користуються і для чого такі буди в Центрі? Ми викликали поліцію, вони все документують, також є представники муніципальної полції міської ради.

Про ситуацію також у ФБ повідомив відомий в Тернополі турист та громадський активіст Роман Задорожний.

«МАФізація Тернополя онлайн. Вулиця Богдана Хмельницького. Вночі зрізали дерево і привезли оце зелене чудо. Мешканці в шоці і проти, поліція не в курсі, що робити. Цибулька охаміла? Кажуть, що не вони, але до приїзду готувалися – кондиціонер зовні зняли і зачистили місце позаду зупинки. Andriy Shkula тебе тут згадували ті мешканки, що помолодше – кажуть тре того депутата, бо він нормальний.» – написав пан Роман.

На допис за декілька хвилин відреагував депутат міської ради, голова депутатської земельної комісії Андрій Шкула.

«Завтра засідання земельної комісії. На 9.00. Це буде першим питанням порядку денного! Буде розбір польотів, участь громади вітається!» – написав пан Шкула.

За нашою інформацією, люди таки прийдуть у міську раду. Там, спільно з депутатами та представниками виконавчих органів міської ради й вивчать усі документи, нададуть рекомендації, пише “20 хвилин”.