П’ятниця , 19.04.2024

Увага! На Тернопільщині встановлюють нові дорожні знаки

На дорогах Тернопільщини здійснять заміну інформаційно-вказівних знаків.

Впродовж 2017 року, у зв’язку із набуттям чинності нових стандартів, Службою автомобільних доріг у Тернопільській області буде замінено інформаційно-вказівні знаки.

«Служба автомобільних доріг у Тернопільській області у зв’язку з процесом євроінтеграції змінює разом з усією країною стандарти дорожніх знаків. У 2017 році усі інформаційно-вказівні знаки підлягають заміні, згідно ДСТУ № 4100:2014 Додаткова інформація допоможе водіям краще орієнтуватися під час здійснення руху», – зазначив начальник відділу організації та безпеки дорожнього руху Андрій Грегоращук.

На інформаційно-вказівних знаках, згідно нового стандарту, розміщуватимуть не лише назви міст, але й номери доріг по національній та міжнародній класифікації, повідомляють у прес-службі САД у Тернопільській області.

Білими буквами на червоному тлі будуть вказані номери міжнародних та національних доріг. Чорними на жовтому – регіональних та територіальних. Білими літерами на синьому фоні – обласних та районних автошляхів. На зеленому фоні білими літерами будуть вказані європейські коридори.

Також піктограми «аеропорт», «залізничний вокзал» тощо будуть стандартизовані. Рекламна інформація на дорожніх знаках у новому році – поза законом.

«Для уникнення порушень безпеки дорожнього руху також вводиться заборона на розміщення на дорожніх знаках повідомлень, які мають ознаки реклами», – додав Андрій Любомирович.