Четвер , 18.04.2024

У Тернополі незабаром відновлять повноцінну роботу аеропорту

Повільно, але впевнено відбувається реанімація тернопільського аеропорту.

aeroport2Довгоочікувану ліцензію на роботу та можливість відновлення авіарейсів отримав аеропорт у Тернополі.

Про це сьогодні, під час сесії Тернопільської обласної ради заявив перший заступник голови облради, керівник Тернопільської обласної організації ВО “Батьківщина” Василь Деревляний.

“Комісія державіаслужби сьогодні надала Тернопільському аеропорту ліцензію на перший рік роботи. І це наша перша велика перемога на шляху відновлення цього комунального підприємства”, – заявив політик.

Нагадаємо, що за збереження землі аеропорту в комунальній власності області першими взялися саме представники “Батьківщини”.

Вперше вони врятували землю аеропорту від спроби прихватизації ще в 2006 році в судах.

Куратором питання відновлення роботи аеропорту як комунального підприємства обласної ради цього року виступив керівник обласної парторганізації “Батьківщина”.

Ще влітку, не дивлячись, що мало хто вірив в таку можливість, Василь Деревляний пообіцяв: до кінця року аеропорт в Тернополі запрацює. І дотримав обіцянки.

“Не дивлячись на занедбаний стан аеропорту, десятки зауважень з боку комісії та “палки в колеса” від окремих політиків, нам вдалося відновити аеропорт. Є державні акти на землі, є ліцензія на його роботу, а це – головне. Тепер ми маємо можливість запустити рейси”, – резюмував Василь Деревляний.