П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі побудують таке, чого Україна ще не мала

Три млн грн та три гектари землі на лижний трамплін виділили депутати міськради. Такого об’єкту в Україні ще немає.

7– Федерація лижного спорту України спільними зусиллями з Тернопільською міською радою запланували збудувати лижний трамплін у місті для фрістайлу, – наголосив представник федерації. – Ми готові вкласти 1 млн 300 тис грн власних коштів. Все інше плануємо до фінансувати з бюджету міста. Загальна сума проекту – три млн грн.

Зі слів представника федерації, кошти підуть на будівництво трампліну та закупівлю необхідного обладнання, в тому числі снігоутворюючих пушок. Їх буде дві.

Така заява викликала жваве обговорення серед депутатів міськради, зокрема Андрій Ткаченко зауважив, що під будівництво трампліну просять аж три гектари землі.

– На бюджетній комісії було озвучено, що на цій території має бути також збудований будинок, – наголосив депутат Ткаченко.

Після такої заяви із запереченнями різко виступив міський голова Сергій Надал, який запевнив, що це – неправда і будинку на цій території не буде. – Ця земельна ділянка перебуває в зоні для будівництва об’єктів відпочинку, – наголосив Сергій Надал. – Тому мови про будівництво житлового будинку не може навіть бути.

У дискусії взяли більшість депутатів ради, і після півгодинного обговорення рішення прийняли майже одноголосно, повідомляє “20 хвилин”.