Четвер , 18.04.2024

Чи стануть дороги Тернопільщини кращими, якщо у них вкласти півмільярда?

Головна політична подія Тернопільщини впродовж тижня, що минає – це, безсумнівно, візит Президента України Петра Порошенка.

Львів ТернопільЗа уже встановленою традицією, глави держави під час своєї робочої поїздки був щедрим на обіцянки.

І головна обіцянка президента під час візиту на Тернопільщину стосується ремонту доріг. Петро Порошенко пообіцяв наступного року на ремонт доріг в нашій області виділити 500 мільйонів гривень. Також заявив, що наступного року питання ремонту доріг буде пріоритетним для влади.

Для пересічних громадян цифра у півмільярда може і вражаюча. Але…

По-перше, ця інформація не нова. Ще раніше повідомлялося, що на ремонт доріг у Тернопільській області наступного року планується виділити 500 мільйонів гривень.

Та зрештою, не тільки в цьому справа. Зверніть увагу, на ремонт доріг у Тернопільській області цього року виділили 300 мільйонів гривень.

За ці гроші відремонтували кілька кілометрів дороги на трасі Львів-Тернопіль, кілька кілометрів на трасі Тернопіль-Чернівці, кілька кілометрів на трасі Тернопіль-Кременець, також дорожники показали себе на хмельницькій трасі, також відремонтували кілька кілометрів на дорогах обласного та місцевого значення.

І власне все. А решту грошей потратили на ямковий ремонт та утримання доріг у літній та зимовий період.

Роботу на 300 мільйонів автомобілісти Тернопільщини сьогодні мають змогу оцінити, проїхавшись від Тернополя до Зборова. І це при тому, що траса Тернопіль-Львів вже другий рік поспіль у пріоритетах влади Тернопільщини.

Отож, при виділенні на дороги області 500 мільйонів гривень, про які так обіцяє Президент, ситуація кардинально не зміниться. За ці гроші дорожники Тернопільщини, враховуючи ще й інфляцію, зможуть зробити трохи більше, ніж цього року. Але ситуація кардинально не зміниться.

500 мільйонів успішно закатають в асфальт, так як і закатали 300 мільйонів, але автомобілістам від цього не настане особливе покращення.

Ярослав МЕЛЬНИК