Четвер , 28.03.2024

Чоловіки, які підпишуть контракт на службу в армії, отримають 15 тисяч гривень

За три місяці в області хочуть залучити більше 400 осіб на контрактну службу в армії. Чоловікам обіцяють винагороду, розмір якої від 5 до 15 тисяч гривень.

Також обіцяють підняття зарплат і для військовослужбовців, які виконують поставлені завдання в зоні проведення антитерористичної операції.

Грошове забезпечення для військових контрактної служби у 2017 році складає від 7 тис. грн, водночас для офіцерського складу – від 9 тис. грн в тилу. Винагорода за службу в зоні АТО тепер складає 16-19 тис. грн на місяць.   На І-й квартал 2017 року Тернопільщина вже отримала завдання – залучити на контрактну службу близько 400 осіб.

– Від 5 до 15 тис гривень отримували контрактники Тернопільщини додатково при вступі на службу. Гусятинський, Кременецький, Шумський райони, а також міста Тернопіль та Збараж особливо плідно попрацювали в цьому напрямку. Як свідчить практика, виплата одноразової грошової допомоги є вагомим чинником у прийнятті рішення, – зазначив т.в.о. військового комісара Тернопільського ОВК полковник Олександр Скумбрій.