Четвер , 28.03.2024

Нові сенсаційні подробиці трагедії під Києвом, в якій загинув майор з Тернопільщини

Генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів нові сенсаційні подробиці трагедії, у якій у Княжичах, що під Києвом, загинуло п’ятеро правоохоронців.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що стрілянина в Княжичах, в якій загинули п’ятеро правоохоронців, сталася після того, як самі ж силовики пограбували будинок в селищі, повідомляє ТСН.

Як відомо, поліція заперечує причетність до грабежів в Княжичах. “В ніяких крадіжках вони (представники Нацполіції – ред.) не брали участь, вони брали участь у спецоперації”, – заявив минулого місяця в.о. керівника Нацполіції Вадим Троян.

“Давайте прямо скажемо: будинок був пограбований двічі! Спочатку професійними грабіжниками, і, ймовірно, це зробили також працівники поліції охорони – ДСО. Прибулі на виклик, як вже перша хвиля грабіжників від’їхала”, – заявив керівник ГПУ.

Зазначимо, що раніше поліція заявляла, що запланований грабунок не відбувся, а троє підозрюваних, почувши стрілянину між силовиками, відмовилися від свого плану, намагалися втекти і їх затримали аж під Києвом.

За словами Луценка, першим відкрив вогонь працівник дільниці охорони, а група, яка виїхала на зниклу сигналізацію в будинку, його ж і грабувала.

“У нас є докази того, що вони винесли з уже пограбованого приміщення елітні спиртні напої і тут помітили розвідників, які за цим стежать. А далі сталося те, що сталося”, – заявив керівник Генпрокуратури.

У свою чергу в керівництві Держохорони стверджують, що її співробітники не мають права заходити в будинок без господаря і вони тільки оглядали двір.

Нагадаємо, серед загиблих у Княжичах правоохоронців був КОРДівець із Тернопільщини Віталій Валецький.

Зокрема, за кілька днів після трагедії в.о. глави Нацполіції Вадим Троян повідомив, що всіх правоохоронців застрелила одна людина, яка зараз мертва. Це по суті  вказувало на правоохоронця з Тернопільщини.

Така заява обурила родичів загиблого КОРДівця. Так, дружина Віталія Валецького в свою чергу зазначила, що Троян не мав права робити подібні заяви до завершення слідства, і зазначила, що вину хочуть “повішати” на мертвого, бо так зручно слідству.