Четвер , 25.04.2024

У Тернополі поліція провела спецоперацію із затримання групи наркодилерів (ФОТО)

Правоохоронці затримали чотирьох осіб, причетних до розповсюдження наркотичних речовин серед тернополян. У них також вилучили великі суми готівки та зброю.

Спеціальну операцію провели спільно з журналістами сайту «20 хвилин». Останні детально описують весь процес затримання наркодилерів.

“Як з’ясував наш журналіст, виглядає це так: певні особи на стіни будинків через трафарет наносили інформацію як зайти в систему Telegram, яка не ідентифікується іншими ресурсами. У цій програмі велися переписки між замовником та постачальником. До прикладу, покупець писав постачальнику, що хоче замовити певний наркотичний засіб у певній кількості. Йому надсилали прейскурант із цінами. Коли покупець перераховував необхідну суму на вказаний рахунок, дилер вказував “закладку” – місце, де розміщений наркотик.

Схема була добре продумана. За руку нікого ніхто не міг впіймати, оскільки “закладки” залишали задовго до того, як за ними прийде покупець.

– Вчора дев’ять груп правоохоронців зі спецпідрозділом “КОРД” провели вісім обшуків в основних фігурантів справи, – повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол. – Станом на сьогодні затримали четверо чоловік, які безпосередньо причетні до вчинення злочинів. Ступінь вини кожного з фігурантів справи буде доводити слідство. Вік затриманих осіб – від 23 до 27 років. Однак їм допомагала одна неповнолітня особа, яка через трафарет наносила інформацію про Telegram на стіни будівель.  У процесі масштабних обшуків правоохоронці вилучили велику кількість амфетаміну, таблеток екстазі та марихуани. Загалом вилучили дев’ять видів різних психотропних засобів. Знайшли також ручну гранату та пістолет. Окрім цього, знайшли та вилучили сортувальні торбинки, ваги, магнітики, якими пакетики з наркотиками прикріплювали у зазначеному місці. Вилучили й велику кількість готівки у гривнях, доларах, євро, мобільних телефонів, банківських і мобільних карток, рекламні буклети, візитки та трафарет організації, що постачала наркотики.

Нагадаємо, що рекламні написи на стінах тернополяни почали помічати ще у липні 2016 р. Зокрема, на масиві “Дружба” на фасадах почали з’являтися написи “закладки Тернопіль telegram @sladosti”.
Підозрюваних доставили в слідчий ізолятор”, – повідомляє “20 хвилин”.

Детальніше про цю справу читайте згодом.