П’ятниця , 19.04.2024

У Тернопільській області на війну із ямами мобілізували 30 бригад дорожників

30 бригад ремонтників працювали сьогодні, 24 лютого, на автошляхах області.

На замовлення Служби автомобільних доріг у Тернопільській області лагодять траси державного значення. Задіяні всі філії Тернопільського облавтодору, а також підрядні приватні організації ТзОВ «ТехноБудЦентр» та «Авакс-Проф».

Наразі роботи з ліквідації аварійної ямковості тривають на національних, міжнародних, та регіональних дорогах.

Головна мета аварійного ямкового ремонту – забезпечити безпечний рух транспорту автошляхами загального користування та не допустити подальшого руйнування проїжджої частини, повідомляють у Службі автомобільних доріг Тернопільської області.

“Дороги  Тернопільщини будувались ще у 70-их роках і не були розраховані на такий машинопотік. Великотонажні автомобілі часто перевантажують, а це вкрай негативно відображається на самій дорозі.  Часті перепади температури з «+» на «-» тільки пришвидшують руйнацію проїжджої частини. В результаті сукупних факторів дорожнє покриття втрачає свою несучу здатність, утворюються ями, вибоїни, напливи та інші руйнації. В холодну пору, як зараз, дорожники ліквідовують пошкодження холодним асфальтобетоном, щебенево-піщаною та іншими бітумно-мінеральними сумішами. Однак такий ремонт є тимчасовим,  і це потрібно розуміти. Під час ліквідації аварійної ямковості, дорожники ремонтують ями, які можуть стати на заваді безпечному руху транспорту”. – йдеться у повідомленні прес-служби САД у Тернопільській області.

Планову ліквідацію ямковості, яка здійснюється за допомогою гарячих асфальтобетонних сумішей і передбачає усунення всіх ям та тріщин на дорожньому покритті, шляховики розпочнуть з настанням сприятливих погодних умов та стабільної температури повітря з позначкою «+».