П’ятниця , 29.03.2024

Голова Тернопільської ОДА закликав райони активізувати агітацію в армію

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна повідомив, що задоволений темпом робіт з відновлення військової частини у Теребовлі, а також наголосив на необхідності активніше залучати населення до вступу на контракту службу у ЗСУ. Про це стало відомо за результатами щотижневої наради з головами райдержадміністрацій.

«Загалом, я задоволений спільною роботою РДА та військового комісаріату щодо відновлення роботи частини. Висловлюю подяку Юрію Ништі, голові Теребовлянського району за хорошу організаційну роботу. Бачу, що він серйозно поставився до цього завдання, темпи ремонтних робіт дуже оптимістичні. Закликаю і Чортків активізуватися в цьому», – сказав Степан Барна.

При цьому він висловив сподівання, що з початку-середини літа військова частина у Теребовлі почне функціонувати повноцінно.

«Сьогодні понад дві тисячі військовослужбовців з Тернопільської області захищають територіальну цілісність нашої держави на Сході України. Одну з ключових ролей у цьому відіграє 44-та артилерійська тернопільська бригада. Тому саме відновлення інфраструктури Теребовлянської військової частини – одне з найважливіших завдань», – зауважив Голова ОДА.

Водночас Степан Барна звернув увагу усіх керівників районів Тернопільської області на необхідності виконувати планові завдання щодо залучення жителів області вступати на контракту службу до ЗСУ.

Як повідомив під час цієї ж наради Олександр Скумбрій, т.в.о. військового комісара Тернопільської області, лідерами зі виконання планового завдання щодо залучення на контрактну службу залишаються Борщівський та Заліщицький райони.

«Водночас добру динаміку демонструють Підгаєцький та Кременецький райони. А то міста Тернопіль, Чортків та Підволочиський район – справляються найгірше», – зазначив Олександр Скумбрій.

З метою покращення ситуації, він закликав розробити спільний план дій з агітаційно-роз’яснювальної роботи щодо переваг служби в армії.

Також Олександр Скумбрій повідомив, що під час весняної призовної кампанії на строкову службу до лав армії планують призвати близько 400 жителів Тернопільщини.