П’ятниця , 29.03.2024

Голова Тернопільської ОДА незадоволений роботою обласної Держархбудінспекції

Критична ситуація, що склалася в роботі Державної архітектурно-будівельної інспекції в Тернопільській області, підлягає вжиттю кардинальних мір.

Неприпустимо, щоб органи державної влади замість допомоги людям – створювали їм штучні перепони. На цьому наголосив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна під час засідання Колегії ОДА.

«Динаміка відмов в роботі ДАБІ мешканцям Тернопільщини мене дуже непокоїть. Кількість звернень свідчить про те, що люди готові працювати легально. Водночас кількість відмов, а це близько тисячі за минулий рік, – дає підстави зробити висновок про створення штучних перешкод. Я категорично проти цього! Якщо людина звернулася, і у документах є певні неточності – то їй мають грамотно роз’яснити, дати консультацію так, щоб за другим разом вона отримала необхідні дозволи. Але, якщо людям з районів доводиться їздити по 4-6 і більше разів, то я розцінюю це як саботаж і спробу створити корупційні схеми», – зазначає Степан Барна.

При цьому він підкреслив, що в обласній адміністрації є чіткий механізм роботи із зверненнями громадян, який передбачає надання якісних адміністративних послуг, роз’яснень та консультацій. «Так само має бути в кожному державному органі та службі на Тернопільщині», – наголошує голова ОДА.

Степан Барна нагадав, що два тижні тому провів відповідну нараду та зустріч з мешканцями області, які мали негативний досвід взаємодії з ДАБІ. Були дані відповідні доручення і проведено роботу з керівництвом обласної Архбудінспекції.

«В останні дні я отримую повідомлення вдячності від людей. Значить справа рухається. І це має бути прикладом того, як владні повноваження спрямовувати на допомогу людям, а не займатися «шкідництвом». Крім того, я доручив сконтактувати з усіма людьми, яким було відмовлено і з’ясувати причини та обставини. Підсумки ми незабаром підведемо, і не виключаю, що це буде в присутності віце-прем’єра Геннадія Зубка та Голови Державної архітектурно-будівельної інспекції Олексія Кудрявцева», – зазначив голова Тернопільської ОДА.