П’ятниця , 29.03.2024

Барна перевірив якість ремонту дороги, яка сполучає Тернопіль з Києвом (ФОТО)

Стратегічні автошляхи, які відкривають міжнародні транспортні коридори через територію Тернопільської області – у 2017 році пріоритетний напрямок у сфері розвитку інфраструктури. Про це неодноразово заявляв голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Однією із таких доріг є: М-19 (Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече). Ремонтувати цей автошлях розпочали минулого року, пізніше роботи не проводилися в зв’язку із несприятливими погодними умовами.

Завдання, яке ставить перед дорожниками на цей рік голова Тернопільської ОДА Степан Барна – дорога має бути якісною від Тернополя до межі із Рівненською областю. Як ведуться роботи – днями він перевірив особисто. На сьогоднішній день 8 км вже зроблено, попереду ще близько 40 км.

За словами Степана Барни, уряд допоможе Тернопільщині – передбачається, що на ремонт цього шляхопроводу ми отримаємо близько 450 млн грн.

«Дорога М-19 – це один із ключових автошляхів. Вона сполучає Тернопіль не лише з Києвом, але нею їдуть до Білорусі, Польщі, Румунії. Тому важливо, щоб ми працювали в цьому напрямку максимально оперативно. При стабільному фінансуванні в межах 450 млн грн, які було обіцяно Міністерством інфраструктури, ми маємо намір забезпечити реалізацію даного проекту до кінця нинішнього року. В рамках проекту передбачається невелика реконструкція об’їзної дороги м.Кременець», – зазначив Степан Барна.

Очільник краю повідомив, що перший транш у 250 млн грн Тернопільщина вже отримала. Водночас планується, що на ремонт доріг будуть залучатися також кошти від перевиконання митного збору – за попереднім прогнозом сума має скласти близько 60-90 млн грн.

«Я сподіваюся, що нам вдасться знайти спільну мову з підприємцями, які зареєстровані в Тернопільській області, але до цього часу розмитнювалися в інших областях – і переконати їх надати перевагу нашій митниці. Таким чином, це буде спільна робота на користь і розвиток нашого краю», – зазначив Степан Барна.

Нагадаємо також, в зв’язку із сезонним відновленням ремонтних робіт на дорогах Тернопільщини, голова ОДА закликав громадськість та активістів контролювати процес і вчасно повідомляти про факти порушень, зловживань чи недоцільного використання ресурсу.