Четвер , 25.04.2024

Біля ринку у Тернополі хочуть демонтувати МАФи

Незаконно встановлені МАФи на вул. Живова і Острозького у Тернополі можуть демонтувати.

Поліція провела розслідування і дані передала до міськради. Посадовці запевняють: питання вивчають і якщо будуть виявлені порушення – готуватимуть рішення про демонтаж.

  • Є два кримінальних провадження щодо МАФів, – каже начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол. – Стосується тих, що розміщені у Тернополі на вул. Острозького і Живова. Ми переконані, що вони стоять незаконно.

Слідчі направили матеріали для притягнення до адміністративної відповідальності власників незаконно встановлених МАФів. І після цього матеріали направили й до міської ради, аби виконком прийняв рішення про демонтаж.

У міськраді запевнили: взяли до відома лист поліції.

  • Там майже всі кіоски з документами, – каже керівник прес-служби міськради Катерина Калуш. – Оскільки вони (поліція – прим. авт.) дали нам інформацію без назви суб’єкта. Під час обстежень нашими муніципалами, якщо будуть виявлені порушення, будем готувати рішення на демонтаж.

У міськраді кажуть, що поліцейські надали перелік кіосків, не з’ясовуючи власника і не перевіряючи дозвільні документи. Тобто, перелік всіх: і законних, і незаконних. Їх всіх зараз перевірятимуть муніципали.

  • Робота триває, – каже Катерина Калуш. – Ускладнює роботу інколи відсутність власника або продавця – кіоск закритий з об’єктивних чи суб’єктивних причин. Відповідно, немає в кого уточнити наявність документів.

Коли зможуть назвати всіх власників незаконно встановлених МАФів, у міськраді не кажуть. Проте наголосили: «боротьба з незаконними МАФами – робота системна. І триває щодня, не зважаючи на те, чи є зверненння поліції, або інших органів”. Та нагадали, що перелік всіх незаконно встановлених об’єктів торгівлі є на інтерактивній карті міста.

В автоматизованій системі управління відображення муніципальних даних, у розділі «Незаконні споруди», ми побачили 13 об’єктів. Серед них єдиний, розміщений на вул. Живова – автопричіп, пише “20 хвилин”.