П’ятниця , 29.03.2024

Голова Тернопільської ОДА підкорив квартальний рейтинг Комітету виборців

За підсумками першого кварталу цього року голова Тернопільської ОДА Степан Барна посів четверте місце серед обласних керівників.

Комітет виборців України склав «Рейтинг діяльності голів ОДА за І квартал 2017 року». Як свідчать дані дослідження, голова Тернопільської ОДА Степан Барна продовжує входити у п’ятірку лідерів.

Як йдеться у повідомлені КВУ, Тернопільська область демонструє позитивну динаміку за показниками соціально-економічного розвитку. Зокрема, в І кварталі зросла промисловість (на 7%) і суттєво зменшилася заборгованість із виплати заробітної плати (на 31,3%). Експерти високо оцінили проведення децентралізації в області, а також роботу ОДА в напрямку допомоги армії.

Загалом, кращі місця в рейтингу посідають голови Харківської, Донецької, Кіровоградської, Тернопільської та Закарпатської обласних державних адміністрацій. Оцінка базувалася на двох критеріях: показниках соціально-економічного розвитку регіонів та опитуванні місцевих експертів. Раніше було оприлюднено звіт за підсумком 2016 року.

Текст повний звіту “Рейтинг діяльності голів ОДА за І квартал 2017 року” можна знайти за посиланням: https://goo.gl/hbGm5g

Методологія дослідження. Оцінка складалася з двох компонентів: показників соціально-економічного розвитку регіону та результатів опитування експертів. Всього було оцінено показники соціально-економічного розвитку за 5 напрямками: розвиток промисловості, сільського господарства, темпи будівництва, експорт-імпорт, рівень доходів населення.

Джерелами інформації стали офіційні статистичні дані, інформація, надана ОДА на запит Комітету виборців України, інформація ЗМІ та спеціальні експертні опитування, проведені в межах проекту. Відповіді на анкети надали 276 експертів з усіх областей України.

Від квітня цього року результати проекту публікуватимуться щоквартально.