П’ятниця , 19.04.2024

Щодо злочинів серед представників ГУ ДФС України в Тернопільській області

Велика кількість своєчасно уникнувших законного покарання співробітників, й досі працюючих в українських силових підрозділах, визиває бажання прославити їх на всю країну. Як казали древні греки: «Бо славу їх носить на руках їх смерть».


Вашій увазі пропонуються висновки приватного розслідування однієї з корупційних справ, які мають місце бути в правоохоронній системі нашої держави.
Сьогодні мова пiде про очільника міжрегіонального відділу оперативного документування (МВОД) оперативного управління ГУ ДФС України в Тернопільскій області підполковника Віктора Сороковського.
За родом служби ця персона має у розпорядженні значні сили та кошти, які безсоромно використовує у своїх корупційних цілях. Він має причетність до цілого ряду посадових злочинів.
За його вказівкою на користь приватних осіб запроваджуються незаконні оперативно-пошукові заходи. Для цього використовуються службовий транспорт і спеціальні технічні засоби.
Вартість таких послуг в залежності від об’єму та виду робіт становить від 2000 до 50000 гривень. Щомісячно він виконує до 25 приватних замовлень. Загальний прибуток в середньому становить 400 000 гривень в місяць. З них він 150 000 гривень лишає собі, а по 50 000 передає заступникові очільника ОУ Олегу Дурняку та очільнику відділу внутрішньої безпеки Олегу Єфімчуку. Решта коштів іде на виплати діючім співробітникам, забезпечення поточного ремонту транспорту та придбання палива.
Об’єктами незаконних ОПЗ стали бізнесмен Василь Рибак та директор сільськогосподарської компанії «Тірас» Володимир Тишковський. За останнім організовано зовнішнє спостереження. Проводяться установчі заходи за місцем проживання. Можливий замовник – Павло Кузьмін (співробітник агрофірми «Агросем»). Мета – здобуття компромату та виведення конкурента з обласного ринку сільськогосподарської продукції.
За наказом В. Сороківського співробітники МВОД у вечірні та нічні часи здійснюють спостереження за будівлями гаражного кооперативу «Супутник» (Тернопіль, вул. Будного, 2), де місцеві комерсанти зберігають свій товар.
Через своїх підлеглих В. Сороківський реалізує стороннім особам талони на паливо мережі АЗС «Окко», які були видані відділу. Ціна – 15 гривень за літр.
Така корупційна активність В. Сороківського не могла залишитися не поміченою його керівництвом, яке особливо наглядає за тими, хто не бажає ділитися зі своїми очільниками прибутком. Саме тому очільник МВОД почав конфліктувати з першим заступником очільника ГУ ДФС в Тернопільскій області Віталієм Думой.
В. Дума неодноразово звинувачував В. Сороківського у корупції та ініціював службові перевірки щодо нього. Але уникати відповідальності В. Сороківському допомагав та й допомагає якийсь високопосадовець ДФС України.
У свою чергу, В. Сороківський збирає компромат на В. Думу, щоб постійно інформувати о його діяльності очільника відділу ВБ Єфімчука. Оскільки той претендує на посаду заступника очільника Управління, то, як ніхто, зацікавлений у звільненні В. Думи.
Щоб громадяни остаточно змогли переконатися у тім, що це за людина, нагадаємо цікавий факт з біографії В. Сороківського. Пам’ятаєте, з якім запалом він проводив ОПЗ щодо прихильників Євромайдану у ході протестних акцій у Тернополі в 2013-2014 роках?
Близьким другом В. Сороківського є ще один корумпований співробітник ОУ ГУ ДФС в Тернопільської області Віталій Яснинський. На цій персоні клейма ніде ставити. Але, щоб не плутати читачів, розповімо про нього наступного разу.
Однак чим далі, тим більше дивує, чому таким підступним та й лицемірним особам, як В. Сороковський, досі вдається залишатися у правоохоронній системі, якщо вони щодня порушують закон?

P.S. Країна повинна знати своїх героїв…
Джерело: Громадської організації «Всеукраїнський центр протидії корупції та сприяння правоохоронним органам «Антикорупційна ініціатива»