П’ятниця , 29.03.2024

Податківці працевлаштували 499 жителів Тернопільщини

Після проведених перевірок у першому кварталі цього року 499 жителів Тернопільської області отримали офіційне працевлаштування.

Працівники Головного управління ДФС у Тернопільській області з початку року під час проведених камеральних перевірок і індивідуальних співбесід із 316 суб’єктами господарської діяльності виявили 502 не облікованих найманих працівників, яким виплатили понад 1,5 млн грн доходів.

В результаті проведених заходів бюджету отримав 271,4 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 340,2 тис. грн єдиного соціального внеску. Відтак роботодавці з 499 громадянами оформили трудові договори, повідомляють у відділі організації роботи  Головного управління ДФС у Тернопільській області.

Також цього року працівники територіальних органів ДФС області на спільних з органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників 4 підприємств, що допустили заборгованість із виплати заробітної плати податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску.

За наслідками проведеної роботи по 3 підприємствах ліквідована заборгованість із заробітної плати в сумі 877,9 тис. грн, з податку на доходи фізичних осіб – в сумі 91,2 тис. грн, з єдиного соціального внеску – в сумі 41,7 тис. грн. Також проведено індивідуальну роз’яснювальну роботу із керівниками 37 підприємств, за наслідками якої погасили заборгованість із заробітної плати в сумі 2 млн 147,7 тис. грн, з податку на доходи фізичних осіб – в сумі 702,7 тис. грн та 1 млн 401,8 тис. грн ЄСВ.