Четвер , 28.03.2024

“Свобода” виключила з партії трьох депутатів Тернопільської міської ради (ВІДЕО)

Політвиконком ВО “Свобода” виключив з партії трьох депутатів Тернопільської міської ради – Романа Навроцького, Ігоря Турського та Івана Сороколіта. 

У суботу, 8 квітня, в Тернополі відбулися збори депутатів Тернопільської міської та обласної рад і членів міського та обласного комітету ВО “Свобода” із заступником Голови ВО “Свобода” Русланом Кошулинським та заступником голови партії з питань партійної дисципліни Анатолієм Вітівим.

Приводом стало рішення Політвиконкому ВО “Свобода” від 7 квітня 2017 року про виключення з лав партії Романа Навроцького, Ігоря Турського та Івана Сороколіта, повідомляє прес-служба Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”.

Підставою до цього рішення став всеукраїнський моніторинг депутатів-членів партії, результати якого показали, що вже колишні свободівці у своїх публічних виступах відходили від програмових засад партії і понад 100 разів голосували всупереч рішенням місцевої організації.

Також під час зборів було ухвалено рішення щодо виключення Романа Навроцького, Ігоря Турського та Івана Сороколіта з фракції ВО “Свобода” у Тернопільській міській раді. За це рішення віддано 7 голосів, “проти” ‒ 0 голосів, “утрималися” ‒ 2 голоси.

“Роман Навроцький, Ігор Турський та Іван Сороколіт у своїх публічних виступах відійшли від програмових засад, з якими партія йшла на місцеві вибори. Тобто вони не виконують ту програму, з якою йшли до виборців. Вочевидь, ці люди мають инше бачення розвитку Тернополя. На останньому засіданні політвиконкому 7 квітня зазначених осіб було виключено з лав “Свободи”. Ми запропонували фракції у міській раді виключити їх зі свого складу і публічно звертаємося до них самих, щоб вони, враховуючи морально-етичну сторону, склали повноваження депутатів ТМР”, ‒ сказав заступник Голови ВО “Свобода” Руслан Кошулинський.