П’ятниця , 29.03.2024

Через алкоголь тернополянин попав на гроші

Барсетку, документи, ключ від транспортного засобу, мобільний телефон, картки пам’яті та гроші в сумі 4 800 гривень втратив тернополянин через власну безпечність.

З заявою про злочин до Тернопільського відділу поліції звернувся 25 квітня місцевий мешканець.

Чоловік розповів, що напередодні ввечері він випивав в компанії молодих людей.  З ними тернополянин познайомився того ж дня на залізничному вокзалі. Цю подію компанія вирішила відсвяткувати.

Розпочали гулянку в одному із закладів громадського харчування в центрі міста, а коли закінчились кошти, потерпілий сказав, що у нього є гроші, але в автомобілі.

Нові знайомі поїхали разом із тернополянином до транспорту, взяли кошти, купили спиртне та продовжили випивати, але уже в салоні іномарки.

Через велику кількість випитого 39-річний чоловік заснув в автомобілі. Прокинувшись вранці він зрозумів, що став жертвою крадіїв. Зловмисники винесли з салону все цінне. Завдані збитки тернополянин оцінив у дев’ять тисяч гривень.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом крадіжки відповідно до частини 1 статті 185 Кримінального кодексу України.

Пам’ятайте, що найкраще вберегти своє майно – це забрати його з автівки. Паркуйте транспортні засоби в освітлених місцях, де встановлені камери відеоспостереження. Це допоможе якщо не одразу затримати, то хоча б встановити особу зловмисника.

Поліцейські ще раз нагадують  краянам про заходи безпеки:

– не залишайте цінні речі на видному місці у салоні автомобіля, адже саме цим ви і приманюєте злодіїв;

– окрім того, що зловмисники викрадуть майно, то ще й пошкодять автомобіль;

– завжди закривайте транспортний засіб навіть, якщо вийшли з авто на декілька хвилин;

– звертайте увагу на підозрілих осіб.

Пам’ятайте, злодії не сплять. Ви можете навіть не зауважити, як за вашим авто будуть спостерігати невідомі та чекати нагоди, аби поцупити цінні речі.  Налагодженні схеми, коли крадії працюють в парі: поки один відволікає водія, другий залазить в салон та викрадає цінні речі.

Якщо ви зрозуміли, що стали жертвою злодіїв, не зволікайте, одразу телефонуйте в поліцію на лінію «102», повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.