Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині юний велосипедист потрапив під машину

Неприємний інцидент трапився в Чортківському районі. 12-річний хлопчик опинився в лікарні.

У селі Джурин Чортківського району малолітній велосипедист став причиною дорожньо-транспортної пригоди.

Дорожньо-транспортна пригода мала місце 06 травня о 18:15. 12-річний хлопчик, керуючи велосипедом на дорозі в межах населеного пункту с. Джурин, не переконався у безпечності маневру, здійснив поворот ліворуч без попереджуючих знаків для інших учасників дорожнього руху рукою, різко виїхав на зустрічну смугу руху, де зіткнувся із автомобілем марки «ВАЗ 2107», під керуванням жителя Івано-Франківської області.

Внаслідок даної пригоди велосипедист отримав тілесні ушкодження у вигляді: ЗЧМТ, струс головного мозку, подряпини поперекового відділу хребта. Його госпіталізовано в нейрохірургічне відділення Чортківської лікарні.

Автомобіль «ВАЗ 2107» поміщений на арешт майданчик Чортківського ВП ГУНП в Тернопільській області.
Поліція Тернопільщини нагадує усім, що згідно Правил дорожнього руху, керувати велосипедами на проїжджій частині дозволено особам, які досягли 14-річного віку. Усі повинні розуміти, що на дорозі всі учасники дорожнього руху, в тому числі велосипедисти, несуть однакову відповідальність за свої вчинки.

В даному випадку 12-річна дитина не досягла віку, з якого наступає відповідальність, тому за його вчинок скоріш за все понесуть відповідальність його батьки, у вигляді притягнення їх до адміністративної відповідальності за ознаками адміністративного правопорушення, передбаченого ст.184 КУпАП (Невиконання батьками або особами, які їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей).

Водіям з настанням теплої пори року радимо бути вкрай обережними в сільських місцевостях, адже саме там маленькі діти часто нехтують Правилами дорожнього руху, та допускають керування велосипедами на проїжджій частині, повідомляє відділ забезпечення безпеки дорожнього руху УПД
ГУ НП в Тернопільській області.