П’ятниця , 19.04.2024

Релігія, культ і сакральність жертви-«сотні» від Третього рейху 1933 року – до «укрорейха» 2014 року; порівняння та аналіз.

Релігія, культ і сакральність жертви-«сотні» від Третього рейху 1933 року – до «укрорейха» 2014 року; порівняння та аналіз.

Частина 1. Третій рейх і «укрорейх»

Уроки історії допомагають нам зрозуміти глибинні механізми явищ, що відбуваються в суспільстві, і яка вивчила їх усвідомлює суть того, що відбувається, а володіє цими знаннями та навичками сам стає творцем подій. Знає ж стає рабом і жертвою маніпуляцій. Жахливий монстр – революція – керований і слухняний звір-пожирач – творіння світових будівельників.

Слово «рейх», означає «землі, підлеглі однієї влади», зазвичай переводиться як «імперія», «царство». В історіографії під цією назвою фігурує нацистська Німеччина з тоталітарним режимом. Гітлерівці називали його «Тисячолітній рейх» – «Тисячолітнє царство»! В ту пору словосполучення «Третій рейх» – «Третє царство» містично сприймалося і асоціювалося зі словосполученням «нехай прийде Царство Твоє» з молитви «Отче наш». В цю назву було закладено самий сильний вплив на душу людини – релігійна мотивація, тепер вже – нової релігії Гітлера. Як у 30-х роках минулого сторіччя, так і на початку 21 століття творці «рейхів» чудово усвідомлювали й усвідомлюють силу впливу маніпуляцій на релігійному ґрунті. Тому доцільно розкривати дану тему паралельно, в порівнянні Німеччини 20 століття – і України 21 століття. Наприклад, порівняйте: «Deutschland über alles!» і «Україна понад усе!».

Віросповідання і релігійний світогляд А. Гітлера. Сучасні паралелі.

Гітлер був хрещений в Римсько-Католицької Церкви, але ще в дитинстві відійшов від релігії. З його книги «Майн Кампф» (Моя боротьба, 1924), яка стала програмним твором нацизму, видно, що в ті роки він не заперечував християнство. Але, хоча Гітлер і протиставляв атеїзму більшовиків власну віру в Бога, його релігійні ідеї істотно відрізнялися від християнства. Бог Гітлера – це не Бог Святого Письма. Гітлер вважав, що у кожної людини є відчуття Всемогутнього, Якого люди називають Богом і який являє собою пануванням законів природи у Всесвіті. Провидіння для Гітлера – синонім Бога. «Аненербе»* шукала в містичних культах підтвердження існування цього Провидіння, важливі рішення в рейху проводилися, узгоджуючи з астрологічним календарем Гітлера.

_____________________________

*Аненербе (ньому. Ahnenerbe — «Спадщина предків», повна назва — «Німецьке товариство з вивчення давньої германської історії та спадщини предків») — організація, що існувала в Німеччині в 1935-1945 роках, створена для вивчення традицій, історії та спадщини німецької раси з метою окультно-ідеологічного забезпечення функціонування державного апарату Третього рейху.