П’ятниця , 29.03.2024

На офіційному сайті Почаївської лаври глузують з назви «Україна» (ФОТО)

На сайті лаври московської церкви, що на Тернопільщині, розповідають, що євреї готують прихід антихриста.

«Иудеям очень не нравились слова: Русь и русский, поэтому назвали сначала завоеванные поляками и отданные им в аренду русские земли Малороссия. Потом опомнились, что здесь есть слово Рос, и назвали Окраиной. Слово окраина — это позорное и унизительное слово! Какая окраина? Чего, почему окраина?! Ведь за этой мнимой иудо-польской окраиной находятся другие страны и государства. И позже по их же указке поляки узаконили нам понятия Украина и украинцы, чтобы мы охотно забыли свое название русский, навсегда оторвались от Святой и Православной Руси».

Саме таку оригінальну, але далеку від правди, теорію походження назви«України» можна прочитати на сайті pochaev.org.ua. Здавалося б, у цьому немає нічого дивного, адже в інтернеті вистачає проросійських шовіністичних сайтів. Низку з них Міністерство інформполітики навіть рекомендує заборонити, як такі, які несуть загрозу безпеці України.Однак, вражає те, що зазначений вище ресурс є одним з офіційних сайтів… Української православної церкви (Московського патріархату). Та про все по порядку, повідомляє “Главком”.

Якщо ви захочете в пошукових мережах знайти якусь інформацію про УПЦ МП, то відразу ж натрапите на ресурс church.ua – офіційний портал офіційних сайтів офіційних структур Української православної Церкви. На church.ua, ви можете знайти данні про храми, монастирі, кафедральні собори УПЦ МП та тому подібну інформацію.

Зокрема, є на цьому сайті і сторінка присвячена Свято-Успенській Почаївській лаврі, яка знаходиться на Тернопільщині, та її офіційному ресурсуpochaev.org.ua.

Варто зазначити, що Свято-Успенська Почаївська лавра є одним зі стовпів московської церкви у Західній Україні. Так, наприклад, саме тут в 2016 році розпочиналася так звана «Хресна хода» на Київ, яка супроводжувалася низкою скандалів та провокацій.

Свято-Успенська Почаївська лавра

Свято-Успенська Почаївська лавра

Зайшовши на сам сайт pochaev.org.ua, ще раз можнао переконатися, що він дійсно є офіційним ресурсом Свято-Успенської Почаївської лаври.

00_-_copy_2

А от статті розміщені на цьому сайті змусять взятися за голову. Тут зміксовано російський імпералізм, шовінізм, українофобію, банальне незнання історії та ще низку речей, які при детальному дослідженні могли б стати і предметом вивчення відповідних органів.

Так, зокрема, матеріал під назвою «Преподобный Лаврентий Черниговский о последних временах (1868-1950)» розповідає нам про теорію походження назви «України» та іудеїв, які притісняли православних, та в яких, як виявляється, була таємна столиця у Польщі:

«В Польше была тайная иудейская столица. Иудеи понуждали поляков завоевывать Русь. Когда поляки завоевали часть Руси, то отдали иудеям в аренду православные монастыри и церкви. Священники и православные люди не могли без их разрешения совершать никаких треб. Теснили и притесняли православных со всех сторон, покровительствуя Польше, католичеству и унии.

Иудеям очень не нравились слова: Русь и русский, поэтому назвали сначала завоеванные поляками и отданные им в аренду русские земли Малороссия. Потом опомнились, что здесь есть слово Рос, и назвали Окраиной. Слово окраина — это позорное и унизительное слово! Какая окраина? Чего, почему окраина?! Ведь за этой мнимой иудо-польской окраиной находятся другие страны и государства. И позже по их же указке поляки узаконили нам понятия Украина и украинцы, чтобы мы охотно забыли свое название русский, навсегда оторвались от Святой и Православной Руси.»

00_-_copy_3

Тут же можна прочитати і настанови про єдність з «братньою Росією»:

«И еще Батюшка сказал: «Как нельзя разделить Пресвятую Троицу, Отца и Сына, и Святого Духа, это Един Бог, так нельзя разделить Россию, Украину и Белоруссию. Это вместе Святая Русь. Знайте, помните и не забывайте.»

Ще на сайті можна знайти цікавий матеріал про так званий «план Даллеса» з красномовною назвою: «Русь святая, храни веру православную, в ней же тебе спасение! План Даллеса для СССР».

В матеріалі йдеться і про чіпи, і про підступних євреїв, які готують прихід антихриста, і ще про різні речі, які нормальній людині здадуться смішними. Але, нагадуємо, все це розміщено на офіційному сайті однієї з найбільших релігійних громад України, центр якої знаходиться в столиці Росії Москві.

00_-_copy_4

 Також на сайті є «цікаві» матеріали присвячені дитячим мультфільмам та книгам. Ось найоригінальніші цитати з них:

«Чи знаєте ви, що мультсеріал «Спанч Боб» – це пропаганда примітивізму та гомосексуалізму?»

«Дитячий серіал «Покемони» (монстри, демони) пропагує окультизм та насилля, адже суть мультфільму – це жорстоке знищення покемоном покемона»

«Мульсеріал «Шрек» пiдштовхує дітей до садизму і збочення»

«Японські мультфільми в стилі «Аніме»та «Манга» заохочують українських дітей до зміни статі (це називається ґендер-бендер), а також пропагують статеві збочення як норму».

Дісталося від наповнювачів сайту і Гаррі Поттеру в матеріалі «Гарри Поттер глазами православных».

Все це може виглядати смішно. Але деякі зазначені вище матеріали є ні чим іншим, ніж розпалюванням національної та релігійної ворожнечі. А чим закінчується такі заклики до спільної ненависті ми сьогодні можемо побачити на Донбасі.