П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщини з факелами танцювали понад сто людей (ВІДЕО)

Нестандартний флешмоб відбувся у Бучачі. Участь брали понад сто танцюристів.

Такого на Тернопільщині ще не бачили.

На День молоді в Бучачі понад сто танцівників традиційно виконали флешмоб. Цьогоріч здивували хореографією, яка поставлена на відомі світові танцювальні композиції. Вразили також танцівники шоу з факелами та нестандартним завершенням флешмобу, пише “Доба”.

Хореограф-постановник Богдана Петришин розповіла, що у її практиці подібні ідеї виникають під час поїздок транспортом на великі відстані. Цього разу почула в автомобілі всім відомі світові хіти.

– Я вирішила поєднати світові танцювальні композиції, на які поставлена проста і водночас геніальна хореографія. Накопичила матеріал, поєднала в один трек, і почала шукати прикрасу для флешмобу. Нею стали факели із кольоровим димом, які гармонійно поєдналися з танцем, – каже Богдана Петришин.

Завершення флешмобу теж нестандартне. Після фінальної пози і нібито завершення шоу, знову зазвучав відомий музичний трек, який став всесвітньовідомим флешмобом. Усі учасники повернулися на танцмайданчик. Цей момент Богдана назвала «постскриптум».

– Ніхто не очікував, що буде продовження, і танцівники на останню ноту впадуть на землю. Усі здивувалися, так і було задумано.

Загалом підготовка тривала 6 днів, репетиції щодня по дві години в спекотному спортзалі. Найбільша кількість учасників – 125, але до кінця тижня зменшилася з різних причин. У неділю танцювало приблизно сто. Вік від 12 років, найстаршими були четвертокурсники Бучацького аграрного коледжу.

– Хореографічна лексика була складніша, ніж попереднього року. Тому й учасники старші, але на репетиції пробралася наймолодша – 4,5 роки, ну вже дуже хотіла танцювати, я і не перечила. Мокрі, стомлені і щасливі танцівники виходили з репетицій і дякували за неймовірні емоції, практику, позитив та радість, – ділиться хореограф-постановник Богдана Петришин.

Справжнє танцювальне шоу тривало чотири хвилин. За невеликий проміжок часу танцівники та хореограф-постановник зуміли вразити не лише бучачан, а й кожного хто перегляне відео.