П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині іще одного посадовця декларація завела в прокуратуру

Кримінальне провадження стосовно головного бухгалтера одного з комунальних підприємств порушили у Тернопільській області.

Бережанським відділом Теребовлянської місцевої прокуратури спільно із Управлінням Захисту економіки в Тернопільській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України виявлено, що особа, уповноважена на виконання функцій держави, не подала е-декларацію за 2016 рік.

Встановлено, що головний бухгалтер комунального підприємства будучи посадовою особою юридичної особи публічного права та суб’єктом декларування, умисно не подала щорічну декларацію за 2016 рік, повідомляють у прес-службі прокуратури Тернопільської області.

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 366-1 КК України (Подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України “Про запобігання корупції”, або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації). Триває досудове розслідування, процесуальне керівництво у якому здійснюється Теребовлянською місцевою прокуратурою.

Нагадаємо, раніше обласна прокуратура Тернопільської області уже порушила кілька кримінальних проваджень за аналогічне порушення.