Середа , 24.04.2024

Понад півтори сотні дітей Тернопільщини вирушили у табір “Збруч” (ВІДЕО)

Три тижні веселих канікул розпочалися сьогодні ще для 160 юних жителів Тернопільщини. Діти пільгових категорій вирушили до табору «Збруч», смт.Скала-Подільська, Борщівського району.

За словами начальника відділу сім`ї та молоді Тернопільської ОДА Ігоря Чорного, зміна триватиме 21 день.

Під час перебування у таборі діти будуть забезпечені 5 разовим харчуванням, проживатимуть у корпусі, який розташований в парковій зоні Скала-Подільської.

Змістовне дозвілля для юних жителів Тернопільщини підготували досвідчені виховники, окремі заняття проведуть й представники молодіжних громадських організацій, програмою передбачені також спортивні заходи та екскурсії. Водночас в таборі цілодобово присутні кваліфіковані медпрацівники.

«Оздоровча кампанія дітей розпочала в Тернопільській області 6 червня. За кошти обласного бюджету цьогоріч вже закуплено 1.300 путівок для дітей пільгових категорій: сиріт, з багатодітних родин, малозабезпечених, дітей військовослужбовців, внутрішньо переміщених осіб, та дітей, що мають відзнаки у мистецтві та спорті тощо», – зазначає Ігор Чорний.

За його словами, перша група відправилася в оздоровчий комплекс «Лісовий», с.Скоморохи, Бучацького р-ну, трохи згодом відкриється зміна у таборі «Ромашка», с.Нирків, Заліщицького р-ну та «Лісова пісня», м.Борщів. Усі ці заклади стали переможцями тендерних закупівель з надання послуг оздоровлення та відпочинку дітей.

«Для того, щоб канікули пройшли цікаво, окрім насичених виховних програм, передбачені також тематичні зміни. Зокрема, «Таланти Тернопільщини», національно-патріотична зміна – у ній починаючи з нинішнього року візьмуть участь переможці теренової гри «Легенда УПА», що для дітей є додатковим стимулом участі і змаганнях. Для кращих спортсменів області розроблено окрему програму, тож під час відпочинку такі діти зможуть пройти підготовчі збори до спортивного сезону», – уточнив начальник відділу сім`ї та молоді Тернопільської ОДА.

Девятикласниця Тетяна Кульпа вирушила у табір вже вдруге, до цього побувала у «Зорепаді», с.Струсів, Теребовлянськогор-ну. Каже, що відпочинком на Тернопільщині задоволена, від даної поїздки очікує нових цікавих знайомств та відпочинку від міської буденності.

Батьки часто вагаються чи варто відправляти дітей у табір. Найбільше сумнівів у тих, хто робить це вперше. Однак, як каже Руслан – його десятирічний син є одним із учасників даної відпочинкової групи – таборування допомагає дітям стати більш самостійними, відповідальними та додає впевненості.

«Звичайно, ми трошки хвилюємося, адже відправляємо дитину вперше. Але, вважаємо, що табір піде сину на користь. Це своєрідний психологічний «вишкіл», маленька дитяча «армія» – дисципліна, життя в колективі. Покладаємо надії на вихователів, які маючи уже великий досвід, зможуть знайти підхід до кожної дитини», – зазначає батько хлопчика.

У Тетяни, багатодітної мами із Кременця, в табір вирушили одразу двоє діток: 12-річна донька і 9-річний син. З досвіду попередніх поїздок каже, що такими канікулами для них цілком задоволена.