П’ятниця , 29.03.2024

Сергій Надал: Незважаючи на саботаж окремих депутатів, життєдіяльність Тернополя забезпечена на 100%

Бюджетники, освітяни та медики отримуватимуть зарплату, а пільговики будуть й надалі користуватися громадським транспортом на пільгових умовах.

Це головний висновок XV сесії Тернопільської міської ради. Тернопіль вдалося визволити з «депутатського полону».

Тернополяни будуть зі зарплатою

2 травня 2017 року міському голові Тернополя Сергію Надалу вдалося провести першу частину XV сесії Тернопільської міської ради . Депутатам з фракції «БПП», «Самопоміч» в третє поспіль не з’явились на сесію. Розуміючи, що всі заплановані питання депутати не встигнуть розглянути, міський голова найперше виносив на голосування питання, які життєвоважливі для нормальної роботи соціальної сфери, освіти, медицини та господарки Тернополя. Сесія міської ради затвердила зміни до бюджету Тернополя на 2017 рік.

Як повідомив Сергій Надал, на сесію свідомо не виносилися жодні земельні питання. Лише найнагальніші питання для міста.

«На першому етапі сесії були винесені лише найнагальніші питання для життя міста. Свідомо перенесли всі земельні питання, щоб зняти будь-які спекуляції. Хоча практично всі земельні питання стосуються переважно побутових питань простих тернополян», – зазначив міський голова.

За пільговиками збережено право на пільговий проїзд 

Це дозволило повністю забезпечити коштами тернопільських освітян та медиків. Якби окремим депутатам вдалося у черговий раз зірвати сесію тисячі тернопільських бюджетників (разом з медиками та освітянами) залишилися без зарплати.

Також виділені кошти на дитячі садочки та на зарплати працівникам бюджетної сфери. Більше того, з міського бюджету виділені додаткові кошти на компенсацію перевізникам за проїзд тернопільських пільговиків, на проведення ремонтних робіт. Отже, політичні ігрища у тернопільській політиці не вплинуть на життя міста.

Підприємцям автоматично продовжать орендні договори

У теперішній ситуації стає зрозумілим надзвичайно важливе рішення міського голови Тернополя про автоматичне продовження договорів з оренди земельних ділянок добросовісними малими та середніми підприємцями. Тепер сотні тернопільських підприємців можуть спокійно працювати, а не бути у заручниках у депутатів.

Також міський голова прокоментував позицію депутатів з фракції «БПП» та «Самопомочі».

«Мені дивно чути аргументи окремих депутатів з фракцій «БПП» та «Самопоміч», що вони не змогли пройти у сесійну залу. До зали вільно зайшли всі тернополяни, які хотіли висловити свою думку стосовно своїх наболілих питань, у залі навіть були діти. Тобто, всі, хто хотів працювати – працювали. Але згадані вище фракції, замість того, щоб зайти у залу, зареєструватися та працювати на громаду, вирішили залишитися на вулиці», – підкреслив Сергій Надал.

Продовження сесії: на порядку денному земельні питання 

Продовження XV сесії міської ради Тернополя попередньо заплановано на кінець червня. На сесію будуть винесені земельні та побутові питання простих тернополян. Для прикладу про виділення додаткових метрів городу чи узаконення нежитлової добудови.

Таким чином, чи будуть окремі депутати знову намагатися зірвати роботу сесії, чи все таки прийдуть на сесію – покаже час. Але для основної маси тернополян це вже не так важливо. Місто буде жити й розвиватися за будь-якого варіанту. Недобросовісні депутати не змогли остаточно взяти у заручники весь Тернопіль.