Субота , 20.04.2024

Тернопільська блакитноволоса випускниця стала зіркою соцмереж (ФОТО)

Блакитне волосся, вишиванка, шкіряна жилетка, джинси – так одягнулась на випускний тернополянка Галина Чубата.

За декілька днів після свята неформальна випускниця стала зіркою соцмереж. Користувачі захоплюються тим, що дівчина руйнує стереотипи та йде проти системи. До речі, Галина Чубата ще й золота медалістка.

«Знаю, ти точно не будеш ще однією цеглиною в стіні».  “Респект дівчині з блакитним волоссям за вишиванку, Pink Floyd і золоту медаль. Унікальна. Будь завжди собою, справжньою”. Так пишуть у соцмережах про цю дівчину. На її жилетці напис: «we no need no education» («нам не потрібна така освіта» – ред.) –  це цитата з пісні «Another Brick in the Wall» РаrtII («ще одна цеглина в стіні» – ред.) легендарної групи Pink Floyd, пише “20 хвилин”.

Галина Чубата – учениця тернопільської школи № 26, любить технічні та природничі науки, слухає рок-музику. Каже, що одягати на випускний вечірню сукну та робити зачіску не планувала. За два місяці до свята вирішила, що одягне вишиванку. Шкіряну жилетку розмалювала сама акриловими фарбами. Волосся у блакитний колір пофарбувала півроку тому. До того була темно-руда. А від природи брюнетка.

– Однокласники були здивовані моїм образом на випускний. Вони до останнього не вірили, що я так прийду, – каже Галина Чубата.  Святкувати в ресторан з класом дівчина ходила. Відзначила випускний з рідними, а потім поїхала на концерт важкої музики. Написаними на жилетці рядками з пісні «we no need no education» дівчина хотіла показати свій протест проти системи освіти в Україні.

– Наша освіта має бути більш профільною, – вважає випускниця. – Не всім потрібні вузькоспеціалізовані предмети. А після 9-го класу треба зробити відбір через екзамени по рівнях навчання і напрямах. Після загальної підготовки потрібно давати поглиблену підготовку в галузі майбутньої професії. Проте загальний рівень знижувати ніяк не можна.

Галина вже обрала вуз, де планує вчитися. Це Інститут високих технологій Київського національного університету ім. Шевченка, факультет нано-фізика і нано-сенсорика.

У цієї випускниці на все своя точка зору, розповідає директор школи № 26 Галина Нірода.

– З першого класу вона виділялася нестандартним мисленням. У неї математичні здібності. Вона може нестандартно розв’язувати задачі з математики та фізики. Завжди брала участь у олімпіадах. Я нічого не маю проти її стилю одягу. Те що дитина має власне бачення – сьогодні дуже позитивно.

До речі, за час навчання в школі Галина Чубата отримала 92 грамоти та дипломи. А також закінчила музичну школу (два інструменти), художню школу, заочну фізико-математичну школу.