Четвер , 28.03.2024

Тернопільщина дуже добре скористалася митним експериментом (ВІДЕО)

Те, як ремонтують стратегічну для області дорогу М-19 Тернопіль – Дубно, перевірив разом із головою Тернопільської ОДА Степаном Барною і депутат Верховної Ради України, голова підкомітету з питань доходів державного бюджету Павло Унгурян під час офіційного візиту на Тернопільщину.

Він також переконався у належних темпах ремонтних робіт та у їхній якості.

«Щодо будівництва доріг ми маємо цього року реальний прорив, – зазначив Павло Унгурян під час огляду дороги на проміжку 302-307 км. – Досягнуто це завдяки збільшенню видатків на Укравтодор через бюджет країни, залучення кредитних коштів, а також за рахунок запровадження експерименту щодо перевищення планових надходжень до індикативних показників регіональних митниць. Тернопільщина скористалася цим експериментом дуже добре. А відтак змогла реально збільшити дохідну частину регіональної митниці і вже близько 50 мільйонів гривень додаткових коштів направляється на спецрахунки Тернопільської області».

Водночас, голова підкомітету з питань доходів державного бюджету зауважив, що в цілому по країні сума цих коштів складає близько 3 млрд. грн., а це ті додаткові засоби, які області акумулюють на своїх рахунках для будівництва доріг.

«Зокрема, для Тернопільщини будівництво автомагістралі М-19 є стратегічним, адже поєднує Тернопіль, Збараж, Кременець і виходить на автомобільну дорогу Київ – Чоп. Тому ми й надалі будемо спостерігати за виконанням робіт і будемо максимально допомагати обласній адміністрації, голові Степанові Барні та всій команді, сприяючи і в експерименті з митними коштами, і в питаннях Державного Фонду Регіонального розвитку та соціально-економічного розвитку окремих територій. Власне, це ті бюджетні програми, згідно з якими відповідно до рішення Уряду та нашої парламентської коаліції на Тернопільщину направляється значна кількість коштів», – наголосив Павло Унгурян.