Субота , 20.04.2024

У Тернополі чиновника звільнили з роботи, а тепер ще й судитимуть за розтрату бюджетних коштів

Колишній чиновник Тернопільської ОДА постане перед судом за розтрату бюджетних коштів, виділених на ремонт перинатального центру.

На Тернопільщині повідомлено про підозру службовцям, що приписали зайве обладнання обласному перинатальному центру

Тернопільською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах та службової недбалості.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи одного із столичних товариств отримавши кошти з державного бюджету, не поставили частини обладнання для потреб комунального закладу Тернопільської обласної ради «Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина».

Через незаконні дії службовців, державі спричинено шкоду на суму понад 680 тис грн, повідомляють у прес-службі прокуратури Тернопільської області.

Повідомлено про підозру службовій особі товариства-постачальника обладнання у вчинені злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах).

Крім цього, повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч.2 ст 367 КК України (Службова недбалість, що спричинили тяжкі наслідки) колишньому головному спеціалісту одного з управлінь Тернопільської обласної державної адміністрації, який приймав обладнання та підписував акт прийому-передачі. Розслідування триває.