Четвер , 28.03.2024

Степан Барна розповів про перспективи зростання зарплат на Тернопільщині

За три місяці 2017 року в області середня заробітна плата зросла майже на 200 грн. Тепер ця цифра становить 4 863 грн. 

Порівняно з минулим роком зарплата збільшилася на 51%.

Зокрема, показники по середній заробітній платі покращилися ще й за рахунок легалізації й створення нових робочих місць.

На цьому наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час засідання колегії облдержадміністрації.

За його словами, не може не тішити, що в цьому напрямі спостерігається позитивна динаміка й темпи.

«Сьогодні ми бачимо реальне перевиконання ПДФО майже на 50% по окремих органах місцевого самоврядування. Це говорить про перспективи залучення додаткових ресурсів самими ж органами місцевого самоврядування. Власне, ці досягнення – це результат спільних заходів вжитих і з районними робочими групами та територіальними органами ДФС України в області щодо здійснення контролю за додержанням суб’єктами господарювання чинного законодавства про оплату праці та зайнятість населення», – підкреслив Степан Барна.

Водночас, він акцентував, що особливу увагу слід приділити виявленню порушників у сфері господарювання та легалізації заробітної плати. В цьому перш за все мають бути зацікавлені голови громад, міст та голови міст обласного значення. Мотиваційна складова для цього є, адже 60% ПДФО йде до місцевого бюджету.

«Це питання ми детально обговорили під час нещодавно проведених індивідуальних бесід з головами РДА. У райони також надіслано відповідне доручення. За підсумками ж першого півріччя та всього року загалом ми ще раз повернемось до цієї тематики, як до основного показника нашої роботи.

Заразом прошу звернути особливу увагу на наступне: в область мають намір зайти чимало інвесторів – у виробництво сонячної енергетики, у переробну галузь, у розвиток тваринництва і в розвиток соціальної сфери з надання послуг на приватній основі. Відповідно маємо підтримати ці наміри конкретними організаційно-управлінськими діями. Саме тому ми зафіксували задекларовані головами РДА прогнози з цих питань на 2017 рік і за їх реалізацію спитаємо з кожного», – зауважив Степан Барна.