Четвер , 25.04.2024

Завершується слідство щодо аварії у центрі Тернополя, де водій BMW збив студентку на тротуарі

Наразі призначено ряд експертиз, які мають встановити ступінь тяжкості тілесних ушкоджень дівчини та самі причини ДТП. Адміністративну чи кримінальну відповідальність нестиме водій, залежить від ступеня заподіяних потерпілій травм.

Чи підрізала BMW інша іномарка, через що він збив студентку, покаже експертиза.

Про це повідомив начальник відділу розслідувань злочинів у сфері транспорту Богдан Шуляр.

Нагадаємо, у Центрі водій на BMW збив студентку на тротуарі. Аварія трапилась у четвер, 25 травня, близько 15.00.
– Після закінчення стаціонарного та амбулаторного лікування потерпілої студентки призначено судово-медичну експертизу для встановлення ступеня тяжкості заподіяних їй тілесних ушкоджень, – каже Богдан Шуляр. – Адміністративну чи кримінальну відповідальність буде нести водій BMW, залежить від ступеня заподіяних потерпілій травм.

Якщо експертиза виявить, що у дівчини легкі ушкодження – водієві світить адміністративна відповідальність. Якщо травми виявляться середні або тяжкі – кримінальна.

  • Окрім того, встановлено автомобіль «Хюндаі Соната» та його водія, який, як проглядається на відео, почав виїжджати на смугу руху автомобіля BMW, однак зупинився, – каже Богдан Шуляр. – Цей водій допитаний, за участю обох водіїв іномарок 20 липня проведено слідчий експеримент та призначено автотехнічну експертизу.

Автотехнічна експертиза дасть відповідь, чи була створена для водія автомобіля BMW аварійна ситуація, пов’язана із частковим виїздом на його смугу автомобіля «Хюндаі». Та якою була причина настання даної ДТП, кажуть слідчі.

  • Рішення у кримінальному провадженні буде прийнято за результатами судово-медичної та автотехнічної експертиз, – каже Богдан Шуляр. – Розслідування триває.

Джерело: “20 хвилин”.