Четвер , 28.03.2024

Степан Барна: Центри безпеки повинні функціонувати у всіх без винятку громадах області (ФОТО)

У селі Шляхтинці, що належить до Байковецької об’єднаної територіальної громади Тернопільського району, відбулося відкриття пожежної станції.

Відтак для жителів цієї громади послуги з пожежної безпеки стали ще ближчими й доступнішими.

Участь у відкритті центру пожежної безпеки, а також у врученні пожежного автомобіля взяли голова Тернопільської ОДА Степан Барна, голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, голова Тернопільської РДА Олександр Похилий, начальник управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей, голова Байковецької ОТГ Анатолій Кулик, а також духовенство.

Як зазначив під час вітального слова голова Тернопільської ОДА Степан Барна, крім системи управління, важливо, щоб у всіх громадах без винятку функціонували й центри безпеки. Власне, створення таких центрів є одним із основних завдань в умовах децентралізації. Так, на Тернопільщині вже функціонують більше 20 добровільних пожежних команд, працюють і продовжують створюватися поліцейські станції.

«Ці кроки є правильними, адже органам місцевого самоврядування в територіальних громадах ми маємо частково передавати повноваження і в питаннях забезпечення пожежної безпеки також. Сьогодні ми у с. Шляхтинці тому, що на початку року згідно Урядової програми отримали чотири потужних сучасних транспортних засоби пожежогасіння, які передаємо у громади області. Це дасть сьогодні можливість зробити ваше життя безпечним, а нашу спільну роботу успішною», – підкреслив Степан Барна.

Водночас, за його словами, дивлячись на Байковецьку громаду, можна говорити про приклад успішної децентралізації.

«Мені приємно констатувати, що ці кроки, які ви робите в напрямку децентралізації сьогодні дають можливість ремонтувати дороги, проводити освітлення, впроваджувати  заходи з енергоефективності, облаштовувати амбулаторію. Дуже важливо, щоб тепер наша робота відбувалася з усвідомленням того, що єдиний, хто може визначити долю розвитку свого села і громади – це житель цієї громади. У свою чергу як обласна державна адміністрація, так і обласна рада зроблять усе для того, щоб цей процес максимально підтримати», – наголосив Степан Барна.