Середа , 24.04.2024

Тернополянин на “ОЛХ” продавав стіл і втратив власні кошти

1250 гривень зникло з банківського рахунку тернополянина. Чоловік розповів, що розмістив оголошення на інтернет сайті «OLX» про продаж комп’ютерного стола.

9 липня до нього зателефонував невідомий та повідомив, що має намір придбати товар. Покупець дізнався реквізити банківського рахунку, аби переказати кошти за майно.

Через певний проміжок часу пролунав ще один дзвінок. На цей раз телефонував «працівник» фінустанови. Він повідомив, що на банківський рахунок надійшли кошти, але через збій системи картку заблоковано. Аби усунути даний недолік, чоловік попросив краянина уточнити певні персональні дані, що і зробив тернополянин. Потерпілий зрозумів, що його ошукали, коли на телефон прийшло смс-повідомлення про успішне зняття готівки. За допомогою одразу звернувся до правоохоронців.

Шановні мешканці Тернопілля, пам’ятайте, що працівники банківських установ не будуть телефонувати та уточняти інформацію щодо вашого електронного гаманця. Найкраще – це уточнювати інформацію, яку вам повідомляють невідомі, в найближчому відділенні банку, або за телефоном гарячої лінії.

Якщо ж потерпіли від рук зловмисників не зволікайте, телефонуйте на лінію «102».