Вівторок , 16.04.2024

У Тернополі лунали вибухи. Користувачі соцмереж обурені

У поліції кажуть – жодного повідомлення про вибухи на 102 не надходило. У міськраді нагадали, що заборону використовувати піротехнічні засоби ніхто не відміняв.

Користувачі соцмереж шоковані. Люди обурювались 5-хвилинним вибухам, які чули мешканці чи не половини міста 17 липня близько 22.00.

Салюти були настільки потужними, що «ходило» скло у вікнах у мешканців БАМу. Мешканці Київської припускають, що салюти запускали у ресторані «Бахус». Однак ті, що проживають на «Алясці», вказували новий орієнтир – в районі стадіонів 26 чи 27 школи.

Чули відгуки залпів і в Старому парку. А тернополянин Андрій, який проживає в районі вул. Крушельницької, стверджує: гатили в «Оскарі», пише “20 хвилин”.

У коментарях під постами про салюти тернополяни обурювались. Більшість нарікала на несвідомих земляків, які попри заборону міськради використовувати піротехнічні засоби, й далі «салютують». І що справа навіть не в забороні. А в тому, що в країні досі йде війна.

У суботу «бахкало» й у Вінниці. Про це пише Вадим Павлов. Чоловік написав про це у соцмережах.

– Мене назвали “галимым провокатором”, – пише Вадим у коментарях. – І кілька разів додали, що я не даю людям весело жити. Наче Тернопіль від Вінниці недалеко. Але наскільки різні люди живуть у цих містах.

У патрульній поліції повідомили: жодного повідомлення на 102 про використання піротехнічних засобів від тернополян 17 липня не надходило.

У міськраді запевнили: у Тернополі до завершення АТО діє рішення виконавчого комітету № 768 від 30.07.2014 року (http://rada.te.ua/normativnie-dokument/rishennya-vikonavcho/26732.html) про заборону використання піротехнічних засобів.

– На інформаційну довідку 1580 щодо запуску салютів 17 липня не надходило жодних повідомлень, – повідомили у прес-службі тернопільської міськради. – У випадку порушень тернополяни можуть звертатися у ГУНП України в Тернопільській області за телефоном 102 для притягнення порушників до відповідальності за порушення режиму тиші.

Ми звернулись також за коментарем до патрульної поліції. Щойно його нададуть – опублікуємо.