П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі наркоман в квартирі варив опій (ФОТО)

Близько шести кілограм маку, 16 грам опію, 2 грами прекурсорів – усе це вилучили оперативники підрозділу протидії наркозлочинності в області у тернополянина. 2 червня під час слідчо-оперативних заходів тридцятисемилітнього чоловіка затримали на гарячому.

За словами керівника підрозділу Михайла Димиди, за плечима наркомана-наркоторговця уже є кримінальне минуле, пов’язане з розповсюдженням та вживанням заборонених речовин. Проте справа, яка тягнулася ще з 2016 року, так і залишилася невирішеною у суді. Тому місцевий житель продовжив заробляти по-старому.

Він скуповував макову соломку у сільських мешканців. З неї і варив в однокімнатній квартирі опій. За мілілітр готової сировини просив 100 гривень. Покупців вистачало. За день через квартиру продавця проходило 20-25 покупців. При бажанні наркоторговець і пропонував приміщення квартири, аби прийняти дозу.

Михайло Димида каже, що сусіди скаржилися на невідомих людей біля будинку та у під’їзді, а також на купи використаних шприців.

Припинили “бізнес” тернополянина оперативники. Його під час чергової реалізації товару затримали відповідно до статті 208 КПК. Чоловікові інкримінують статтю307 частина 2 ККУ – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене повторно. Наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про обрання міри запобіжного засобу.

Михайло Димида застерігає, що легких наркотиків нема. А вживання ширки (опіуму) спочатку викликає кількахвилинну ейфорію, а потім і звикання та тягу до повторного відчуття від якого важко відмовитися самостійно.

Пам’ятайте, що вживання опіумних наркотиків призводить до захворювання печінки та цирозу, існує ризик зараження сифілісом, гепатитом, СНІДом. Знижується імунітет, пошкоджується структура головного мозку. Руйнуються зуби і пом’якшуються кістки, утворюються гнійні рани, які провокують гангрену. “Паляться” вени виникає дистрофія та параліч. При вживанні таких наркотиків смерть настає через 10-15 років.

Якшо ви відчуваєте різкий запах ацетону у своєму будинку, на прибудинкових територіях використані шприци або бачите підозрілих осіб, які “засинають” стоячі на місці – швидше за все ви зіткнулися з людиною, в жилах якої тече кров та ширка.

Не зволікайте і телефонуйте на лінію “102″ або в підрозділ протидії наркозлочинності за номерами: 27-17-27, 27-12-29 та 27-13-81. Анонімність гарантується.