П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі ТВК з першої спроби не змогла відкликати трьох депутатів

Заплановане на 7 липня підсумкове засідання Тернопільської міської виборчої комісії у справі про відкликання депутатських мандатів у Ігоря Турського, Івана Сороколіта та Романа Навроцького не відбулося через відсутність кворуму.

На засідання прийшло 7 з 18 членів комісії. Серед відсутніх в основному члени комісії делеговані БПП, «Батьківщиною», «Самопоміччю» та «Народним фронтом».

Відповідно до законодавста комісія в 20-денний термін мала перевірити правильність оформлення підписних листів, встановити кількість зібраних підписів та прийняти одне з двох рішень: або звернутися до керівного органу партії, місцева організація яких висувала вказаних осіб кандидатами у депутати, про їх відкликання, або припинити процедуру відкликання.

Наразі жодне рішення комісією через відсутність кворуму не прийнято. За неофіційною інформацією наступна спроба провести повноцінне засідання міського виборчкому відбудеться цьоого тижня.

Якщо кворум не буде зібрано, то Центральна виборча комісія може прийняти рішення про бездіяльність комісії та сформувати новий склад виборчкому, пише “Галас”.