Четвер , 28.03.2024

У парку Шевченка встановили перголу

У суботу розпочалися роботи і встановлення конструкції перголи при вході до парку імені Тараса Шевченка.

Колись тут була арка, а точніше – класична споруда у радянському стилі, яка збереглася лише на фото, адже проіснувала приблизно до 1970 року.

На місці арки, яка колись прикрашала вхід до парку, облаштували нову, сучасну конструкцію червоного кольору.  Як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський, роботи тривають.

Найближчим часом будуть здійснені роботи з благоустрою та висадження зелених насаджень. Зокрема, поблизу конструкції перголи будуть висаджені виткі рослини, які через який час перетворять її у чудову локацію для прогулянок і проведення фото та відеозйомки.

Після завершення робіт із облаштування перголи, працівники облаштують інші об’єкти благоустрою – елементи освітлення, лавки та урни для сміття, а ще, як зазначалося, впорядкують зелені зони.

Нагадаємо, що при плануванні реконструкції парку Шевченка проектантами був запропонований проект облаштування бруківкою у вигляді вишиванки. Втім таке рішення викликало бурхливі обговорення і  варіант з вишиванкою був остаточно відкинутий. У лютому розпорядженням міського голови  висловити пропозиції щодо реконструкції вхідної площі до парку імені Тараса Шевченка було запрошено представників молодіжної ініціативи URBAN.te, які презентували своє бачення  в управлінні житлово-комунального господарства, а також проектантам, які розробляли проектно-кошторисну документацію для реконструкції площі. Серед пропозиції молодих проектантів – замінити візерунок вишиванки на більш сучасне рішення, втіленн якого можна вже побачити.

Фото Антон Марчевський