Четвер , 28.03.2024

Голова Тернопільської облради тепер буде отримувати 35 тисяч гривень зарплати

Умови оплати праці голови обласної ради та його заступників переглянули під час пленарного засідання обласної ради другого серпня.

Проект рішення підготували на основі змін до Постанови Кабінету міністрів України, які були внесені до документу у травні цього року, пише сайт “Реально”.

Та з процесу голосування стало зрозуміло, що підтримувати проект рішення вони не мають бажання.

Після голосування з’ясувалося, що рішення не пройшло – частина обранців просто вийшли із сесійної зали. Голова обласної ради звернувся з проханням повернутися до роботи і не перетворювати прийняття цього рішення на посміховисько.

А один із депутатів пояснив, що це рішення технічне, оскільки є відповідна Постанова Кабміну, і якщо його не прийняти, то у столиці не зрозуміють позицію тернопільських депутатів.

Після другої спроби голосування також не дало результатів. Та голова обласної ради вирішив втретє поставити на голосування проект рішення і тільки після цього набралося необхідних 33 «за». Цікаво, що найбільше голосів на його підтримку дали БПП і “Свобода” – по 8.

«Дякую, – оголосив задоволено посміхаючись Віктор Овчарук. – Але не буду казати у мікрофон чим зобов’язаний я та мої заступники.».

Згідно із прийнятим рішенням голова та його заступники отримуватимуть премії у розмірі 60 відсотків до посадового окладу з урахуванням трьох надбавок: за ранг, за вислугу років, за особливий характер роботи та інтенсивність праці.

Згідно попереднього рішення така надбавка розраховувалася, виходячи тільки з посадового окладу. А заступники, як і голова облради, отримають надбавку за особливий характер роботи та інтенсивність праці у розмірі 90 відсотків посадового окладу з врахуванням надбавки за ранг.

Крім того, рішення встановлено, що положення цього рішення застосовуються з 26 травня 2017 року, тобто з дати прийняття Постанови Кабміну.

Таким чином, щомісячний дохід голови Тернопільської обласної ради сягне близько 35 тисяч гривень, а його заступників – понад 20 тисяч гривень.