П’ятниця , 26.04.2024

Група тернопільських підприємців потрапила у мільйонну халепу

У Тернопільській області порушили кримінальне провадження щодо групи підприємців, які займалися фасуванням продуктів харчування. Їм інкримінують ухилення від сплати податків.

Прокуратурою Тернопільської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків) КК України, розпочате стосовно групи осіб з числа керівників кількох підприємств та фізичних-осіб підприємців, що ухилились від сплати податків під час реалізації продуктів харчування.

Встановлено, що ними, в основному за готівку, здійснювалась закупівля великих партій продуктів харчування у виробників, зареєстрованих на території інших регіонів України.

Надалі, використовуючи власні потужності, підприємства і фізичні особи-підприємці проводили фасування закупленої продукції та її реалізацію без відображення в обліку суб‘єктам оптової та роздрібної торгівлі нашої області та інших регіонів, повідомляють у прес-службі прокуратури Тернопільської області.

Під час слідчих дій, санкціонованих судом, вилучено готівкові кошти у сумі близько 1 мільйона гривень, обладнання, документи.

Триває досудове розслідування, що проводить Слідче управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Тернопільській області