П’ятниця , 29.03.2024

Корисна інформація: як зробити вдалі кадри біля літер I love Ternopil

Ширина надпису на Єлисейських полях – 16 метрів, а висота 1,80 м. Такі габарити, як вважає фотограф Тарас Хлібович дещо завеликі. Тому, щоб зробити вдалий кадр, в який вмістяться і літери, і людина буде не міліметровою – доведеться пошукати потрібний ракурс.   

–    Виглядає так, що розташування букв ніхто не прораховував, – пояснює фотограф Тарас Хлібович. – Справа у двох речах. Кожен девайс, фотоапарат чи фотоапарат на смартфонах має певну фокусну віддаль. Це від 18 мм для дзеркальних фотоапаратів до приблизно 28 мм у смартфонах. Що це значить?

Ці віддалі визначають кут зйомки, пояснює фотограф. При певній фокусній віддалі треба відійти від об’єкта на певну відстань 28 мм – це кут 75 градусів.

–    Далі йде простенька задачка з геометрії зі шкільного курсу по визначенню цієї відстані, – продовжує фотограф. – А оскільки напис доволі довгий і тераса надто вузька, то відійти від літер на потрібну відстань нам не вдасться. Тому, аби зняти когось на фоні повного напису, треба як мінімум відійти на нижчу терасу.

Ще одна проблема при фотографуванні на фоні літер, за словами фотографа, сонце.

–    Щоб людина була добре освітлена для фотографування, на її обличчя має падати світло від сонця, – каже Тарас Хлібович. – Воно не може бути за людиною, бо отримаємо темний контур. Щоб сонце освітило обличчя людини на фоні напису, фотографувати треба не раніше 13 години.  Аби повністю використовувати світловий день для фотографування на фоні напису, той напис мав би бути орієнтований перпендикулярно напрямку до Гідропарку.

Пропонуємо кілька варіантів фото на фоні літер I love Ternopil, пише “20 хвилин”.