Четвер , 28.03.2024

Міський голова Сергій Надал вітає із Днем Незалежності

Шановні тернополяни! Українці! Від щирого серця вітаю Вас із величним державним святом українського народу – Днем незалежності України!

Незалежність це – найвагоміше надбання, здобуте наполегливою боротьбою українських Героїв минулого, омріяне в думках численних поколінь багатовікової історії нашої свободолюбної країни.

Сьогодні, як ніколи, актуальні слова Провідника ОУН Євгена Коновальця: «У великій світовій драмі наших днів ми маємо до вибору: або бути творцями, або жертвами історії». Українці стали без сумніву творцями історії не лише своєї країни, але й світу загалом.

Ми відстояли свою незалежність у неоголошеній війні з Росією. Ми покази всьому світу, що є Великою Європейською Нацією.

Наразі Україна має союзників у боротьбі проти російського агресора. Наша держава змінюється, стає новою, стає Українською. Цей шлях непростий. На ньому багато труднощів, але є бажання українського народу змін на краще. Такі зміни відбуваються поступово. Їх не завжди видно. Результати не завжди одразу відчутні. Але, як говорить давня українська мудрість – найтемніша ніч перед світанком.

Я впевнений Україна перебуває на порозі такого світанку. На порозі Українського Світанку!

День Незалежності – це час, коли маємо укріпитися у вірі, що робимо спільну справу для спільного блага. Тоді майбутнє буде позитивним, Україна буде заможною і сильною.

Щоб вона такою стала, маємо робити сильною та заможною нашу самоврядну громаду, бо саме такі громади є основою української держави.

Нехай це свято, День Незалежності України, вселяє гордість за величний український народ, нашу країну, об’єднує всіх українців, дарує усім нам світлі надії, щоденні звершення та впевненість у завтрашньому дні.

Слава Україні!

Героям Слава!