Вівторок , 16.04.2024

На Тернопільщині пенсіонер поповнив чужий мобільний телефон на 70 000 гривень

29 серпня, близько 19:00, до Тернопільського відділу поліції звернувся 70-річний місцевий мешканець. Чоловік повідомив, що потрапив на гачок аферистів.

Як розповів, сам потерпілий, на його мобільний телефон надійшло смс – повідомлення, про те, що банківський рахунок заблоковано. Чоловік зателефонував за вказаним номером телефону, де слухавку підняла невідома особа та представилась працівником фінустанови.

Жінка запевнила жителя краю, що кошти можна вберегти, але для цього тернополянину необхідно перерахувати готівку на вказаний мобільний телефон, після чого їх переведуть на активний рахунок власника.

Чоловік за підказками псевдопрацівника здійснив трансакцію, в результаті чого втратив шістдесят дев’ять тисяч гривень. Потерпілий зрозумів, що потерпів від рук аферистів, лише коли повернувся додому . За допомогою одразу звернувся до поліцейських.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 частини Кримінального кодексу України.

Правоохоронці звертаються до мешканців та гостей краю бути обачними та пам’ятати, що працівники банківських установ, ніколи, ні за яких обставин не телефонують до своїх клієнтів, аби уточнити ту чи іншу інформацію. Всі дані, якими ви володієте, як власники рахунків вважаються конфіденційною та не підлягають розголошенню.

А шахраї користуються довірливістю громадян, дізнаються всі дані та знімають готівку з електронних гаманців. Будьте обачними!