Четвер , 28.03.2024

Понад 1000 паломників прибули у Зарваницю для участі у прощі родин мігрантів (ФОТО)

Сотні учасників ХІІ Міжнародної десятиденної пішої прощі родин мігрантів, яка вирушила із Самбора 4 серпня, прибули 12 серпня у Зарваницю.

Зарваниця проща мігрантиЇх привітав Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк). Архиєрей очолив для прочан Божественну Літургію, благословив кожного та подякував за молитву та жертву, яку вони здійснили, адже подолали близько 240 кілометрів.

Паломництво відбулося з благословення голови Пасторально-міграційного відділу УГКЦ Владики Йосифа (Міляна), духовним провідником прощі виступив о. Антон Борис, священик Київської архиєпархії УГКЦ.

Проща присвячена 125-річниці від дня народження Патріарха Йосипа Сліпого, повідомляють у прес-службі Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ.

Також у прощі взяли участь близько 1000 прочан з Бучацької, Стрийської, Львівської, Київської, Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ. Слід зауважити, що прощу родин мігрантів Самбір-Зарваниця започаткував нині покійний виконавчий секретар ПМВ о. Василь Поточняк, який похований у крипті поблизу Собору Матері Божої Зарваницької.