П’ятниця , 19.04.2024

У Байківцях заклали наріжний камінь під будівництво нового храму (ФОТО)

У неділю, 20 серпня, у Байківцях поблизу Тернополя, було закладено наріжний камінь і освячено хрест на місці будівництва храму Всіх святих землі Української.

церква БайківціАрхієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор очолив чин заснування церкви й поставлення хреста.

Його Високопреосвященству співслужили настоятель парафії прот. Володимир Гуменний, Тернопільський благочиний прот. Борис Солтис, секретер єпархії прот. Мирон Гах, запрошене духовенство.

Владика Нестор висловив сподівання, що спільними зусиллями з Божою допомогою цей храм невдовзі буде зведений і православні християни Байковець і навколишніх сіл будуть приходити сюди на молитву, отримувати благословення Боже, відпущення гріхів і приймати Тіло і Кров Христові.

“Звичайно, робота ця є важкою, бо доведеться подолати ще багато перепон. Але віримо, що Господь це будівництво благословить і зволить, щоби тут постав храм і щоб його хрести свідчили всім людям про те, що Бог сильніший за злі сили і там, де Господь заснував Церкву, сили пекельні не подолають її. Нехай Всемилосердний Господь допоможе настоятелеві цього храму о. Володимиру, парафіянам, усім небайдужим людям у цьому будівництві. А кожен із нас у міру своїх сил нехай допомагає – працею, коштами, а головне – молитвою. Адже піднімаючи молитви за будівничих цього храму, ми всі приклалися до його спорудження. Нехай Господь благословить будівничих, жертводавців, фундаторів цього храму і за благословенням Божим праця ваша буде успішною”, – побажав архієрей.

Джерело: cerkva.te.ua